Jdi na obsah Jdi na menu

ČÍMTAČÁRA - přehlídka výtvarných prací

 

Projekt vznikl jako soutěžní i nesoutěžní přehlídka výtvarných prací ve formě internetové galerie.   Cílem tohoto projektu je vytvořit pomocí každoročních soutěžních i nesoutěžních přehlídek obsáhlou on-line galerii výtvarných prací žáků a učitelů výtvarných oborů.

 Portál bude sloužit jako zdroj inspirace k tvorbě pro všechny, kdo přehlídku navštíví - učitelé výtvarné výchovy zde mohou čerpat náměty pro svou tvorbu v hodinách, žáci získají přehled o šikovnosti svých vrstevníků. Rodiny žáků zde mohou zhlédnout práce svých dětí bez nutnosti cestování a mohou je porovnat s pracemi jejich vrstevníků. Zájemci o studium na ZUŠ či středních uměleckých školách zde získají přehled o úrovni výuky i vlastní tvorbě učitelů odborných předmětů. Výtvarné práce jsou přístupné všem on-line, zvláště v době, kdy mohou zůstat kamenné galerie a školy, kde žáci i jejich učitelé většinou vystavují, veřejnosti nepřístupné.“

Zadání 1. ročníku výtvarné přehlídky má název Bludiště. Tvořit se mohlo libovolnou plošnou výtvarnou technikou (kresba, malba, akvarel, koláž, grafika atd.) na libovolný formát. Z výtvarného oboru ZUŠ BYSTRÉ se do projektu zapojilo celkem 13 žáků ve třech kategoriích.

Práce žáků a studentů zaslané do soutěžní části hodnotí odborná porota, která určí vítěze jednotlivých kategorií. Práce může hodnotit i veřejnost hlasováním přímo pod obrázkem, vyhlášena bude Cena veřejnosti. Práce žáků zaslané do nesoutěžní části mohou hodnotit návštěvníci e-galerie udělením svého hlasu přímo pod obrázkem. Z každé IP adresy je možné udělit jednomu obrázku vždy jen jeden hlas. Hlasování trvá do konce května.

 

- více informací na www.cimtacara.cz

plakatek-hlasovani.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Bludiště_ZUŠ Bystré